Fördelarna med lågenergihus

Med överlägsen kvalitet och komfort, som bor i ett lågenergihus är mycket prisvärd. Här är några anledningar varför:

Lägre energiräkningar
Alla aspekter av huset är optimerade för energieffektivitet, inklusive ljus, apparater och byggsystem. Som ett resultat kan du förvänta utomordentligt låga energikostnader .

Minskade kostnader
Lågenergihus kostar mindre att underhålla och har lägre månads levnadskostnader. Genom att minimera energikostnader plus underhåll och ersättningskostnader, är långsiktig överkomliga uppnås. Lågenergihus är billigare än en konventionell hem.

Det sparar du pengar på lång sikt
Inledande kostnaderna kommer att vara betydande, men det är billigare i längden. Lågenergihus kan minska kostnaderna för din elräkning med 80%. Detta kommer att tilltala dem som planerar att leva i samma hus för många år framöver, eller känner att deras hus kommer att vara mer önskvärt vid försäljning och kunde ta igen investeringen i försäljningen kostnad.

Förbättrad luftkvalitet
Med sofistikerade luftcirkulationssystem, är den luft som ventileras in i huset filtreras och effektivt värmas, med den gamla luft blåses ut. Den sofistikerade ventilationssystemet styr även luftfuktigheten i huset. Detta resulterar i frisk och ren luft.

Tystnad
Den tjocka isolering på väggarna och högpresterande treglasfönster innebär att du kan göra buller och inte störa någon och ingen utanför kan störa dig.

Dessa regler innebär att energiåtgången för byggnadsuppvärmning och varmvatten ska understiga:

50 kWh/m² per år i klimatzon IVKalmar, Blekinge, Skåne och Hallands län samt i Västra Götalands län kommunerna Göteborg, Härryda, Mölndal, Partille och Öckerö

55 kWh/m² per år i  klimatzon IIIJönköpings, Kronobergs, Östergötlands, Södermanlands, Örebro, Västmanlands, Stockholms, Uppsala, Gotlands län samt Västra Götalands län utom kommunerna Göteborg, Härryda, Mölndal, Partille och Öckerö

75 kWh/m² per år i  klimatzon IIVästernorrlands, Gävleborgs, Dalarnas och Värmlands län

95 kWh/m² per år i norra klimatzon INorrbottens, Västerbottens och Jämtlands län